365 delivery

Direct from grower & Packer

Onze producten

Vollegrondsgroente bij Freeland

Freeland B.V. heeft zich gespecialiseerd in vollegrondsgroenten. De producten komen voornamelijk van telers uit Nederland maar indien nodig ook uit andere landen.
Onze hoofdproducten staan op deze website maar op aanvraag kunnen we bijna alles leveren.

Uien

Freeland verkoopt onder andere de rode en gele ui. We verkopen uien uit Nederland, Spanje, Egypte, Marokko, India en China. Conventioneel en biologisch.

Ze zijn beschikbaar in de maten:
40/60
50/70
60/80
80/100

Verpakkingen:
1kgnet
2kgnet
5kgnet
10kgnet
20kgnet
25kgnet
Bigbag 1150kg

Los op de auto is ook mogelijk. Grote volumes beschikbaar voor supermarkt maar ook de verwerkende industrieën. We werken al jaren met vaste betrouwbare telers. Programma’s zijn zeker mogelijk.

IJsbergsla

IJsbergsla komt oorspronkelijk uit Californië. De sla is in vele landen erg populair. Freeland biedt haar afnemers ijsbergsla aan uit diverse landen, maar het grootste volume is afkomstig van telers in Nederland, Duitsland, Zweden en Polen.

De ijsbergsla is in diverse maten te verkrijgen. Speciale wensen ten aanzien van etikettering behoort tot de mogelijkheden. Convience is nog steeds bezig aan een enorme opmars en Freeland heeft voor deze industrie ijsbergsla met de juiste specificaties.
Eigen telers, nauwe samenwerkingsverbanden en een groot Europees netwerk zorgen ervoor dat Freeland altijd ijsbergsla kan aanbieden.

Beschikbaarheid
15 mei tot 15 november, de rest van het jaar import

Sortering
9, 10, 12 stuks en los voor industrie

Verpakking
5 tot 8 kilo in doos of EPS-kist

Merken
Super Joe, Compliment, ELO

Knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Vooral de knol is belangrijk voor de teelt, maar je kunt ook de bladeren eten, bijvoorbeeld in de soep. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.

U kunt knolselderij bij ons bestellen in bulkdoos van 1060 kg en in 10kgnet met 100 stuks op een pallet. We werken hoofdzakelijk met 9-13 stuks in de 10kg. Grovere en of fijnere sorteringen zin in overleg mogelijk

Lente ui

De bosui heeft een frisse, licht pittige uiachtige smaak. je kunt het voor allerlei maaltijden gebruiken en wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten. Het grootste deel van het jaar halen we ze uit Duitsland. Uit Egypte importeren we vanaf januari tot begin april het ras Photon in dozen van 14 stuks.

Aardappelen

Elke bestemming vraagt om zijn eigen aardappel. Vorm, kookeigenschappen, kleur, smaak etc. Als u aangeeft waarvoor u iets zoekt, dan vinden wij voor u de meest bijpassende aardappel. BIO en conventionele aardappelen is beide mogelijk. We kunnen u het aanbieden van de sortering 35+ tot en met 60+. De aardappelen kunnen geborsteld maar ook gewassen aangeboden worden. Aanlevering kan in Bigbag, 25kgnet, 10kgnet, 5kgnet en 2kg verpakking.

We hebben ook grillaardappelen. Deze zijn geschikt om te poffen of te vullen. U heeft bij ons keuze uit 2 verschillende merken: Big Grillers en Castle Grillers. Beide merken bieden de maten – gewichten S/M/L/XL /XXL/70mm aan in een 15kg doos.

Broccoli

Broccoli behoort tot dezelfde familie als bloemkool. Exportcijfers bij Freeland laten zien dat broccoli in vele landen aan populariteit wint. Diverse telers in binnen en buitenland telen met name voor de supermarkt. Exacte gewichten en maatsorteringen naar uw wens behoren tot de mogelijkheden.

Broccoli is niet alleen lekker maar bovendien heel erg gezond.

Beschikbaarheid
15 mei tot 15 december, de rest van het jaar import

Sortering
20×300 gr, 15×400 gr, 10×500 gr, 12×500 gr in folie en 4 kg met ijs

Verpakking
Doos, krat en EPS

Merken
ELO en diverse anderen

Chinakool
Chinakool is een koolsoort die bij Freeland veel wordt verkocht. Het is jaarrond te leveren en wordt geteeld in Nederland, Duitsland, Polen en Spanje.

Het grootste gedeelte van het jaar wordt er gehandeld in dagvers product. In de winterperiode is de chinakool afkomstig uit de bewaring. Diverse tuinders in binnen en buitenland beschikken over de kennis en koelsystemen om een perfecte kwaliteit te garanderen. Sommigen hiervan hebben de beschikking over zogenaamde CA (controlled atmosphere) bewaring. Dit garandeert een perfect product.

Daarnaast is er ‘s winters verse aanvoer uit Spanje.

Beschikbaarheid
Het gehele jaar

Sorteringen
8 stuks in de folie, in hout of doos en 10 kg los in de doos.

Verpakking
Doos, krat en EPS

Merken
Compliment, ELO

Peen

De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt, werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven.

We kunnen peen in de volgende maten aanbieden

B 50/250
100/300
C 200/400
D 400/600
Los gestort in bigbag of in de 10kg nylonbaal

Zoete aardappelen

Het product wint de laatste jaren aan populariteit. De zoete aardappel is geen aardappel maar een groente. De smaak is zoet en je kunt de zoete aardappel gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.

Beauregard
We importeren uit Egypte het ras Beauregard. Dit ras heeft een rode/oranje schil en oranje vruchtvlees. We kunnen de gewassen en geborsteld aanbieden in 6kg dozen in de maten S/M/L1/L2/XL

Covington
Het ras Covington zoete aardappel komt uit de USA. Deze heeft en oranje schil en oranje vruchtvlees.

We kunnen de gewassen en geborsteld aanbieden in 6kg en 18kg dozen in de maten S/M/L1/L2/XL

Bloemkool
In Nederland is bloemkool al jaren een favoriete groente en staat hoog in de lijst van meest gegeten groenten. De beleving van bloemkool verschilt per land. Elk land heeft specifieke eisen ten aanzien van maat, kleur, gewicht en verpakking. Freeland verhandelt bloemkool uit meerdere Europese landen.
De laatste jaren heeft Freeland veel kennis opgedaan met de handel in bloemkool. Via binnenlandse en buitenlandse telers kan Freeland bloemkool leveren die voldoen aan uw specificaties.

Beschikbaar
15 april tot en met december, de rest van het jaar import

Sortering
6, 8 en 10 (eventueel in folie)

Verpakking
Doos, krat en EPS

Merken
Freeland , ELO

Prei
Prei is jaarrond beschikbaar. In Nederland zijn Noord-Brabant en Limburg de belangrijkste teeltgebieden, in België is dat vooral midden West-Vlaanderen. Prei was vanouds een belangrijke herfst- en wintergroente. Door gebruik te maken van verschillende rassen is het nu mogelijk het hele jaar door prei aan te voeren. Doordat de prei in mei begint te bloeien wordt de laatste winterprei gerooid midden tot eind april en ongeschoond in koelcellen op -1 °C bewaard. Deze prei kan zo tot eind juni bewaard worden. Pas wanneer deze prei dan uit de koelcellen gehaald wordt, wordt ze geschoond. De rassen van prei worden naar de tijd van oogsten ingedeeld in zomer-, herfst- en winterprei. De zomer- en herfstrassen hebben een langere schacht dan de winterrassen.
Er zijn vijf verschillende teelten te onderscheiden:

  • Zomerteelt – zaaien half januari
  • Vroege herfstteelt – zaaien half maart
  • Late herfstteelt – zaaien eind maart
  • Winterteelt – zaaien begin april
  • Late winterteelt – zaaien eind april
Rode ui

Freeland verkoopt onder andere de rode en gele ui. We verkopen uien uit Nederland, Spanje, Egypte, Marokko, India en China. Conventioneel en biologisch.

Ze zijn beschikbaar in de maten:
40/60
50/70
60/80
80/100

Verpakkingen:
1kgnet
2kgnet
5kgnet
10kgnet
20kgnet
25kgnet
Bigbag 1150kg

Los op de auto is ook mogelijk. Grote volumes beschikbaar voor supermarkt maar ook de verwerkende industrieën. We werken al jaren met vaste betrouwbare telers. Programma’s zijn zeker mogelijk.

Hokkaido pompoenen

Onder de eetpompoenen is de Hokkaido de bekendste. De smaak is mild en zoet. Je kunt ze met schil en al eten. Meest populaire gerecht is de pompoensoep, maar je kunt voor veel meer gerechten gebruiken. Is het hele jaar beschikbaar. Deels Nederlandse oogst een deels import. We kunnen ze Biologisch en conventionele aanbieden. Van januari tot april importeren we deze pompoen uit Egypte. We kunnen ze in diverse maten aanbieden. In bins van 800 kg tot kleinere dozen met 6-12 stuks er in.

Vollegrondsgroente

Freeland B.V. heeft zich gespecialiseerd in vollegrondsgroenten. De producten komen voornamelijk van telers uit Nederland maar indien nodig ook uit andere landen.