365 delivery

Direct from grower & Packer

Over ons

Freeland is gespecialiseerd in vollegrondsgroenten

Freeland werkt met tuinders in binnen- en buitenland. Tuinders uit ons Europese netwerk zorgen voor een goed en veilig product. Met een hecht team belevert Freeland elke dag vele klanten kris kras door Europa. Klanten van Freeland bevinden zich in het supermarktkanaal, groothandel en verwerkende industrie. Tuindersorganisaties zijn bij Freeland niet alleen leverancier maar ook vaak klant.

Er is bewust gekozen voor de strategie om de lijn tussen tuinder en klant zo kort mogelijk te houden: ketenintegratie op zijn best. Dit biedt voor de klant vele voordelen. Er wordt vers geproduceerd volgens specificaties zoals de klant die wenst. Er wordt niet onnodig geladen en gelost, dit leidt alleen maar tot kwaliteitsverlies. Vaste relaties zijn een belangrijk onderdeel van het succes!

In de loop der jaren is Freeland voor de producten ijsbergsla, broccoli, uien en bloemkool een belangrijke speler in Europa geworden. We streven er elke dag naar om het beste voor onze klant te doen. Door het hechte team en verstand van zaken is Freeland een flexibele en betrouwbare leverancier!

Geschiedenis van Freeland

Freeland B.V. is in 1998 opgericht en in de beginjaren was het bedrijf gevestigd in het Friese plaatsje Donkerbroek. Oprichter Kees van den Bosch was van oudsher actief in Scandinavië en daar is Freeland dan ook al vanaf het begin zeer succesvol.

In tegenstelling tot andere exporteurs heeft Freeland al bij de start gekozen te opereren als een verkoopkantoor zonder eigen op- en overslag. Er worden dus geen onnodige kosten gemaakt en de kwaliteit van de producten blijft optimaal.

Het bedrijf is in de loop van de jaren gegroeid naar een team van 8 personen met bij elkaar opgeteld meer dan 150 jaar ervaring. Met het groeien van het bedrijf zijn ook de markten veranderd! Freeland is nu actief in geheel Europa. Dit had tevens tot gevolg dat de huisvesting niet meer voldeed. In 2002 zijn wij verhuisd naar Emmen, Drenthe.

Freeland heeft zich ontwikkeld van allround-exporteur naar vollegrondspecialist. De strategie van destijds is actueler dan ooit! Van tuinder en verpakker naar de klant, ketenintegratie – dat is wat u zoekt!

Peakfresh

Peakfresh is een revolutionaire verpakkingssoort, waarmee groenten en fruit vele malen langer houdbaar zijn dan normaal. Bijna alle soorten groente kunnen verpakt worden in Peakfresh, in grote zakken of palletcovers. Freeland is de enige leverancier in Europa die sla in Peakfresh-verpakkingen mag leveren. We hebben het exclusieve recht voor Europa om sla in deze revolutionaire verpakking te leveren.

Het lijkt ongelooflijk, maar met Peakfresh blijft ijsbergsla langer dan 40 dagen vers. En dat biedt zeer veel mogelijkheden. De Peakfresh-techniek werkt met behulp van mineralen die aan de plastic verpakkingen worden toegevoegd. Eenvoudig gezegd stemmen deze mineralen zich af op het product dat in de verpakking zit. Daardoor wordt de houdbaarheid van de groente minimaal verdubbeld.

Deze innovatieve manier van verpakken zal volgens ons een ware revolutie teweegbrengen. Vooral als het gaat om de export naar verre bestemmingen, zoals bijvoorbeeld de Canarische Eilanden of Dubai. IJsbergsla in een Peakfresh-verpakking blijft ruim 40 dagen vers. Daardoor zijn goedkopere manieren van transport mogelijk, zoals bijvoorbeeld zeevracht. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en is ook nog eens beter voor het milieu.

Supermarkten
Ook supermarkten zullen de voordelen van Peakfresh binnenkort ervaren. Normaal gesproken moeten supermarkten 20 procent van hun handel wegdoen omdat het niet meer vers is. Met Peakfresh blijven de producten na ruim een maand nog supervers. Daardoor kunnen mensen nog langer genieten van onze ijsbergsla.

Meer weten
Wilt u meer weten over Peakfresh en de verschillende mogelijkheden? Belt u dan met het Sales team. Op verzoek kunnen we u het volledige Peakfresh-testrapport sturen met daarin alle resultaten van het onderzoek naar Peakfresh zoals dat is gedaan door Life Sciences en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. 

Belangrijke marktspeler

In de loop der jaren is Freeland voor de producten ijsbergsla, broccoli, uien en bloemkool een belangrijke speler in Europa geworden. We streven er elke dag naar om het beste voor onze klant te doen. Door het hechte team en verstand van zaken is Freeland een flexibele en betrouwbare leverancier!

Werkwijze

Freeland werkt met tuinders in binnen- en buitenland. Tuinders uit ons Europese netwerk zorgen voor een goed en veilig product. Met een hecht team belevert Freeland elke dag vele klanten kris kras door Europa. Klanten van Freeland bevinden zich in het supermarktkanaal, groothandel en verwerkende industrie